WuJi Gong, cel mai mare dar spiritual pe care l-am primit (Andrew Fretwell)

 

Ma bucur ca ati ajuns la acest site dedicat raspandirii WuJi Gong in Romania.

WuJi Gong este o forma simpla de meditatie in miscare ce se poate practica in 12-15 minute (iar forma scurta in 3-4 minute) si care consta in acumularea energiei Cerului si a Pamantului din cele 5 directii sacre : Nord, Vest, Sud, Est si Centru. Ea permite oricarei persoana ce practica aceasta forma sa integreze aceste energii extrem de echilibrate din mediu in corpul sau fizic si in cel energetic.

“WuJi” in limba chineza inseamna Haos, Supermul Necunoscut, Primordialul, ”Corpul” lui Tao (Calea), inainte ca ea sa inceapa. Poate fi definit ca starea dinainte ca Yin-ul si Yang-ul, cele doua forte primordiale, sa ia nastere in lumea manifesta. Sau cum ar explica un fizician cuantic, Singularitatea care exista inainte de Big Bang. “Gong” in limba chineza inseamna maiestrie, abilitate, cunoastere. WuJi Gong reprezinta deci abilitatea de a intra in necunoscut, de a ne conecta cu energia infinita a spiritului originar.

Unicitatea formei consta in faptul ca ea reprezinta o forma vie; cand o practici primesti Qi (forta vitala) din partea tuturor persoanelor care au practicat-o inaintea ta, inclusiv de la cel care este creditat cu crearea acestei forme, acum peste 800 de ani: legendarul nemuritor Chang San Feng.

Chang San Feng este considerat, in general, de multi istorici, ca fiind creatorul Tai Chi 13 forme, dezvoltat initial pentru auto-aparare; dar putini oameni stiu ca el a creat o forma in miscare pentru eliberarea de constrangerile mintii si identificarea cu sinele tau natural. Ea a fost practicata in secret de o linie de maestri taoisti, fiind data publicului pentru prima data in secolul trecut, in anii’70.

Scopul suprem al practicii WuJi Gong este identic cu scopul nostru de a de veni o fiinta umana completa.

Cu totii venim in aceasta lume fizica ca si spirit nemuritor, cu totii venim pentru a duce la indeplinire ceva aici, pentru a contribui la lumea fizica in modul nostru unic. Putem numi asta indepinirea destinului lumesc. Putem merge in directia sa ori il putem ignora.

Majoritatea suferintei din aceasta lume este de fapt suferinta sufletului, intrucat sufletul nostru unic are un scop. Si cat de mult participam la mai mult echilibru si armonie in lume prin contributia noastra unica ?

Cand ne urmam scopul, devenim impliniti. Nu ne mai trezim dimineata gandindu-ne “Viata trebuie sa insemne mai mult de atat”. Avem nevoie sa ascultam scopul sufletului nostru, sa ne conectam la indrumarea interioara si sa oferim contributia darurilor noastre unice in lume; numim asta ‘a-ti urma destinul’

Si putem avea o viata plina de satisfactii alaturandu-ne celor multi care au incorporat WuJi Gong in viata lor.

Pentru cei aflati deja pe calea lor si care si-au gasit destinul, WuJi Gong ii va ajuta in a face experienta si contributia mai bogata, intrand mai adanc si scotand cu adevarat la suprafata intelepciunea si potentialul lor unic.

In afara destinului pe care il avem de indeplinit in aceasta lume materiala, toate fiintele umane au acelasi destin spiritual : sa realizeze ca reprezinta mai mult decat corpul fizic. Sa integreze iubirea si virtutile pe care le dezvoltam aici, in aceasta viata si sa le unifice cu spiritual originar pentru a crea ceva nou – sinele nemuritor, care are libertate deplina in toate taramurile existentei.

Wu Ji Gong ne poate ajuta la crearea propriului destin lumesc si la realizarea destinului spiritual.