Aceasta forma nu numai ca m-a ajutat sa devin un profesor mai bun, dar mi-a revelat si multe aspecte ale culturii spirituale taoiste ascunse inauntrul sau. Ea insasi reprezinta darul spiritual cel mai de pret pe care l-am primit in viata. Si mi-am luat angajamentul sincer de a o raspandi cat mai multor oameni.

Am practicat in viata multe forme de meditatie, yoga, QiGong; am observat ca, atunci cand depui efort, experienta ta poate varia de la o zi la alta, astfel incat intr-o zi poti avea o meditatie uimitoare, iar in ziua urmatoare, ceva de nivel mediu.

Ce am observat la WuJi Gong este ca intotdeauna imi da rezultate bune si am o experienta puternica a fiintei mele interioare de fiecare data cand o practic.

Forma are si un efect profund vindecator asupra celor care o practica zilnic, pare ca le ofera in mod magic tot ceea ce persoana are nevoie in acel moment al vietii lor.

Andrew Fretwell, fondator si director educational ‘WuJi Gong pentru o trezire globala’

———

Pentru mine, Chi Kung-ul Iluminarii reprezinta cea mai scurta, directa si profunda cale de a iesi in afara mintii si a ma conecta puternic la o sursa masiva de energie ce imi aduce aliniere si centrare. Chiar si numai dupa forma scurta simt imediat echilibrarea emisferelor cerebrale si conectarea cu ‘starea de observator alert’ (“ca tigrul la pinda”). Devin stapan pe miscarile corpului, pe tonul vocii (“vorbitul din abdomen”), devin mult mai constient de circulatia energiei, imi vin imediat solutiile necesare la problemele urgente de rezolvat.

Personal, dintre toate formele de Tai Chi studiate, gasesc Forma Iluminarii cea mai puternica si rapida, ca si modalitate de centrare, obtinere a claritatii mintii si conectare cu interiorul. Indeosebi cand este practicata de mai multe ori la rand (sau de mai multe ori in timpul zilei) starea interioara oferita este extraordinara. E o metoda foarte buna de a te deconecta de la gandurile si emotiile Ego-ului si a te reconecta la tacerea interioara din care apar intuitiile si deciziile corecte. In plus, forma are proprietatea uimitoare de a te ‚chema’ sa o practici mereu, ca un ‚program’ constructiv si benefic, setat in interior.

(Marius Stan, instructor senior, coordonator WuJi Gong Romania)

———

“Practicasem deja trei forme diferite de QiGong si nu ma asteptam la ceva special. Insa, deja din timpul cursului, am simtit cum ceva crestea in mine. Dupa ce am invatat miscarile, am decis sa practic de 3 ori pe zi timp de 1 luna. Deja dupa 3 saptamani observasem clar cum forma ofera cu adevarat trupului si sufletului meu mai multa forta si relaxare in acelasi timp, asa ca m-am hotarat sa ma inscriu la un curs pentru instructori. Sanatatea mi sa imbunatatit, spiritual meu s-a intarit, viata a devenit mai usoara.”

Steen Jensen, instructor Danemarca

——–

“Viata mi s-a schimbat de cand practic aceasta forma. Cand am auzit la inceput despre ‘linia secreta de practicanti’ am fost extrem de sceptic; m-am gandit ca e vorba de mitologie si nimicuri din Orient, insa am constatat ca aceasta forma este speciala.

Când am deprins miscarile de baza si am inceput sa practic, am simtit imediat o pace interioara profunda. Acum practic de 2 ori pe zi: dimineata sa stimulez energia, seara sa ma relaxez inainte de culcare.

Aceasta forma mi-a echilibrat energia sexuala si imbunatatit circulatia in partea inferioara a spatelui. Pentru cei interesati in cultivarea energiei, ar trebui sa constituie parte a practicii lor zilnice.”

Zafrul Showeb Sattar, instructor Anglia

——–

“De fiecare data cand practic WuJi Gong am o experienta minunata si unica. Sa va impartasesc ce am simtit ultima data: era ca si cand ai fi desenat in aer un fel de ‘mandala vie’ si simteai o dinamica rezonanta cu intregul univers. Apoi, lumea din jur a devenit tacuta iar tacerea a devenit blandete, pe masura ce am inceput sa intru, treptat, cu recunostinta, in densitatea timpului prezent. Cu adevarat special…”

Wim Ellul, instructor Franta

——–

“Sunt uimita ca aceasta forma ce pare extrem de simpla poate produce asemenea schimbari enorme. Si, intrucat este usoara si ai nevoie de putin timp pentru a o executa, imi este comod sa o integrez in stilul meu de viata zilnic.

La nivel fizic ma simt mult mai relaxata si in largul meu. La nivel emotional sunt mult mai deschisa in a-mi comunica nevoile si a-mi stabili granitele, atunci cand e nevoie. Sunt mai deschisa intim si emotional catre relatia cu sotul meu. Toate acestea ma fac sa ma simt cu adevarat vie si spirituala.”

Marie-Louise Larsson, Suedia

——–

“Fac WuJi Gong in cele mai multe zile intrucat pentru mine este o practica usoara si rapida, cu multe beneficii.

Cand practic, directionez energia catre diferite parti ale corpului meu, obtinand un efect imediat. Gatul si umerii mei, uneori intepeniti, se elibereaza atunci cand trimit energia catre ei.

Cand termin de executat, simt intregul corp mult mai relaxat. Imi place indeosebi ca, atunci cand il execut extrem de incet, ma ajuta sa ma centrez si sa incetinesc ritmul interior. Imi este de un real folos pentru a obtine pacea interioara, a ma scoate din minte si conecta mai mult la corp. Si, nu in ultimul rand, imi place sa practic dupa masa de pranz intrucat imi imbunatateste digestia…”

Jeroen Buis, Olanda