Iluminarea’ este o alta expresie a unitatii interioare. E un cuvant ce a fost invaluit in sacralitate, ce simbolizeaza desavarsirea – o carare invaluita in mistere. E adevarat ca sunt multe nivele de abordare – dar vom incerca o intelegere simpla, o cale pe care o putem urma cu usurinta cu totii.

Pentru a intelege ce este ‘iluminarea’ vom utiliza o foarte scurta explicatie despre cine suntem noi, ca si fiinte umane. Noi avem un sine exterior (ceea ce numim personalitate : corpul fizic si ratiunea – modul cum ne percepem pe noi insine ca fiinte fizice si lumea materiala din jur). Avem, de asemenea, si un sine interior (emotiile, visele, mintea inconstienta). Apoi, la nivelul cel mai profund al fiintei avem un sine originar perfect, fara nici un simt al separarii (ceea ce numim Divinitate, cu care una suntem). Acesta e numit uneori “Chipul dinainte de a te naste’ sau “Spiritul Originar”.

Simplu spus, iluminarea (libertatea) inseamna a lasa acest sine originar sa se exprime prin toate celelalte straturi ale fiintei noastre astfel incat sa putem unifica cele 3 aspecte ale noastre intr-un intreg functionabil. Personalitatea, sinele interior si scanteia divina se integreaza in una, realizand un mix, o fuziune intre energia finita a primelor doua straturi cu energia infinita a ultimului.

Meditatia in miscare reprezinta una din cele mai eficiente modalitati de aliniere si unificare interioara. Mintea se linisteste si doar observa miscarile gratioase ale corpului, emotiile se echilibreaza si devin predominant pozitive, energia circula hranind toate structurile. Dansul executat in mod constient este o forma de meditatie in miscare. Chinezii au inteles si ei acest lucru cu mii de ani in urma si au dezvoltat Tai Chi-ul – meditatia in miscare pentru armonizarea corp-minte-suflet-spirit.

Wuji Gong (numita si Enlightenment QiGong, Forma ‘iluminarii’) reprezinta o forma de QiGong ce incorporeaza elemente de Tai Chi, numerologie, practica directiilor si alchimie interna taoista, menita sa intareasca legatura, conexiunea cu energia infinita a sinelui originar. Astfel, acesta incepe sa se exprime mult mai deplin in gandurile, emotiile, actiunile, modul nostru de a fi in lume. Incepem sa luam decizii care hranesc acest sine originar si devenim din ce in ce mai mult o expresie a lui (o reflectare a Sinelui Divin in lumea fizica). Ne ajuta sa traim viata de zi cu zi calauziti de cea mai inalta componenta a fiintei noastre – spiritul, constiinta, si astfel sa ne implinim destinul. Din acest motiv, forma a mai fost numita si Qi Gong-ul Destinului sau Qi Gong-ul Primordial.

Este o forma de chi kung simpla si plina de gratie, care dureaza doar 12-15 minute (forma scurta doar 3-4 minute), fiind deci usor de practicat in mod regulat. Majoritatea practicantilor acestei forme experimenteaza sentimentul profund de centrare, liniste interioara, limpezime a mintii, alinierea intre aspectele spirituale si cele ale vietii de zi cu zi.

(Andrew Fretwell – fondator ‘WuJI Gong pentru o trezire globala’ & Marius Stan – instructor senior, coordonator WuJi Gong Romania)

 

“Cand ne investigam natura proprie, ajungem la intrebarea “Cine Sunt Eu?” Reflectand, putem observa ca exista un ‘Eu” in spatele identitatii, in spatele personalitatii. Acest ‘Eu’ este sinele universal, ceea ce taoistii numesc Wu Ji sau Primordialul. Este Sursa, natura noastra esentiala. Cu toate acestea, si personalitatea are viata sa ! Chiar daca recunoastem existenta sinelului mai mare, sinele mai mic al identitatii exista. Acestea este marele paradox al vietii. Cum pot exista in mod simultan atat Unul cat si Mai Multi ?

Sarcina noastra aici, in taramul fizic al Fiintelor manifeste este sa ne integram. Putem integra divinul in experienta noastra zilnica ? Putem integra spiritul in materie ?

Pentru multi oameni, experientele lor spirituale sunt separate de viata lor de zi cu zi. Ei au o experienta meditativa profunda la un retreat, dar cand se intorc la birou pare ca s-a evaporat! Taoismul cauta sa creeze integritate in fiecare aspect al vietii, Cand acest lucru are loc, avem experienta implinirii destinului propriu.

Taoismul priveste existenta ca fiind creata din trei taramuri :

  1. Taramul Formei: viata de zi cu zi si lumea fizica
  2. Taramul Formei lipsita de Forma: visele, viziunile ce inca nu s-au materializat
  3. Taramul Lipsei de forma a Lipsei de Forma: divinul…sursa tuturor

WuJi Gong este o practica ce integreaza sursa in sine, spiritual in materie, divinul in viata. El ne ajuta sa ne traim viata de zi cu zi indrumati de spririt, implinindu-ne astfel destinul. Ne mareste numarul de coincidente semnificative, oferindu-ne sentimentul unei curgeri armonioase cu viata si fiind indrumati divin. Ne manifestam mai usor visele in realitate. Experimentam un profund sentiment de integritate iar viata devine o curgere fara efort.

(Shashi Solluna, instructor senior WuJi Gong)