Cartea Întâi: prezentare generala

WU JI GONG FOR A SYNCHRONISTIC LIFE

Am scris această carte ca să onorez învăţăturile lui Zhu Hui şi ca să împărtăşesc revelaţiile mele şi ale multor altora legate de această uimitoare „formă fără formă”. În cele două decenii în care am practicat-o, am experimentat continuu. Am descoperit multe noi căi de a intensifica transmutaţiile alchimice pe care le iniţiază ritualul.

Capitolele 1 până la 4 sunt despre istoria formei în China şi legătura sa cu Cosmologia Primordială Taoistă. În capitolele 5 şi 6, am tradus scrierile lui Zhu Hui despre Wu Ji Gong, publicate în China, inclusiv comentariile sale despre fiecare mişcare. Capitolul 7 descrie viaţa personală a lui Zhu Hui, aşa cum a reieşit din interviurile cu prietenii şi studenţii săi.

Capitolele 8 şi 9 tratează importanţa unei intenţii clare şi a creării unei „perle” sau minge Qi care este echilibrată energetic cu ajutorul sistemului feng shui interior şi exterior. Capitolele 10 (Secvenţa Pământului) şi 11 (Secvenţa Cerului) explorează energiile fiecărei mişcări şi legătura pe care o au cu Cosmologia Taoistă şi cu geometria sacră. Esenţiale sunt forma Vesica Piscis şi forma de tor. Capitolul 12 descrie inovaţia mea de a intona vocale sacre în şapte direcţii, pentru a intensifica geometria sacră pe care o are şi a stimula puterea noastră de a digera Qi-ul cosmic. Capitolele 13 şi 14 cuprind întrebări, răspunsuri şi mărturii ale practicanţilor.

Împărtăşirile a zeci de practicanţi de Wu Ji Gong despre experienţa lor unică, sunt la fel de valoroase ca şi revelaţiile mele. Partea frumoasă a acestei forme este că fiecare practicant este liber să adapteze universalitatea ei la credinţele sale şi la scopul propriu. Aceasta vorbeşte despre miezul procesului Taoist, care se referă la desfăşurarea Drumului Adevărat al fiecăruia, sau a destinului propriu, nu la a urmări nişte doctrine religioase rigide, vreun capriciu cultural sau vreun ideal ştiinţific. Inovaţiile mele pot să-i supere pe „tradiţionalişti”, care cred că nimic nu ar trebui schimbat şi că adepţii moderni nu pot dezvolta ceea ce au creat înaintaşii.

În acest sens, Wu Ji Gong este ca lucrarea clasică a lui Lao Tzu – Tao Te Ching („Calea şi deplinătatea sa firească”). Sunt peste 800 de traduceri şi comentarii diferite referitoare la Tao Te Ching, făcute de taoişi, buddhişti, confucianişti, adepţi ai „new age”, creştini, psihologi, filozofi, lideri de afaceri etc. Fiecare traducere sau comentariu este valabil şi corect!

Fiecare traducere extrage din textul clasic, o semnificaţie folositoare şi unică. De asemenea, fiecare adept al Tai Chi Primordial găseşte o unică frumuseţe şi un adevăr propriu în graţioasele sale mişcări rituale, chiar dacă sunt executate uşor diferit şi cu scopuri diferite. Respiraţia Originală cultivată de către formă devine ceea ce are nevoie fiecare să devină. Funcţionează ca o celulă stem cosmică a sufletului nostru şi poate genera o infinitate de realităţi diferite.