Misterul transmisiei Qi-ului prin mişcare

WUJI GONG FOR A SYNCHRONISTIC LIFE

Not a BuddyPress user profile page.

M-am gândit că dacă funcţionează pentru mine, trebuie să funcţioneze şi pentru alţii. Am mers acasă şi am testat pe soţia mea Joyce. Doar văzându-mă practicând, a simţit imediat o foarte puternică transmisie de Qi. Am început să o practicăm împreună şi aceasta ne-a schimbat relaţia şi vieţile. Ne-am simţit mai centraţi, mai aliniaţi cu Totalitatea şi mult mai conectaţi cu Sinele noastre reale. Practicarea Tai Chi Primordial împreună a devenit un nou angajament în căsnicia noastră.

Am început să predau şi am văzut cum a schimbat mii de alte vieţi. Schimbările se petrec fără efort, venind din interior. Dar bineînţeles, schimbarea fără efort – un fel de magie alchimică – se petrece doar după ce faci efortul de a trece prin mişcările care alcătuiesc ritualul. Pentru unii este imediată, pentru alţii ia mai mult timp. În oricare din situaţii, aceasta mişcare sacră iniţiază procesul schimbării.

Tai chi şi Qigong funcţionează pe principii identice. Tai chi aplică de obicei Qi în luptă, iar qigong în sănătate sau în elevarea spirituală. Amândouă se concentrează pe armonizarea energiilor yin-yang şi pe cele 5 faze ale curgerii Qi-ului, pe care apoi le aplică pentru autoapărare sau pentru vindecare. Wu Ji Gong a fost inventat în China acum 800 de ani de către inventatorul tai chi, şi împărtăşeşte calităţile ambelor tradiţii, atat a tai chi cât şi a qigong. De aici utilizarea ambelor denumiri – qigong şi tai chi, pentru traducerea wu ji gong.

Mi-au trebuit ani de studiu şi meditaţie asupra alchimiei magice a Wu Ji Gong pentru a-mi da seama că acesta nu doar armonizează curgerea Qi-ului yin-yang, dar are o putere unică de trezire şi de concentrare a prezenţei Respiraţiei Originare (Yuan Qi). Aceasta este o energie extrem de subtilă care ne conectează direct la Tao, sau Sursă, sau „la Dumnezeul Înţelegerii Tale” – alege cum vrei să-i spui. Cultivarea Respiraţiei Originare este scopul principal al meditaţiei de alchimie internă Taoistă. Mi-am dat seama că am dat peste un ritual de mişcări sacre care stimulează în mod spontan un proces de alchimie internă.