Plămânii frumoasei noastre planete

WUJI GONG FOR A SYNCHRONISTIC LIFE

Not a BuddyPress user profile page.

“După ce izbucnirea epidemiei de coronavirus in China a dus la o prăbușire economică, imaginile din satelit au indicat o reducere semnificativă a nivelului de poluare. Același efect s-a observat în Italia de Nord, unde mai multe orașe sunt în carantină de la sfârșitul lui februarie.” (BBC News)

Faza metal a forței vieții ne guvernează respirația și e în legătură directă cu plămânii Mamei-Pământ. Fiindcă ea respiră, putem și noi respira.

Câți dintre noi suntem acordați la această realitate și o simțim ca adevărată? Adică să simțim că ceea ce-i facem noi Mamei-Pământ ajungem să ne-o facem și nouă. La nivel colectiv mai profund, cred că ce curăță acest virus în noi este credința adânc înrădăcinată că suntem separați. De aceea va invit să explorați acest aspect și să fiți foarte curajoși și cinstiți, ambele calități fiind virtuți ale sufletului legate de metal. Eu unul îmi contemplu profund propriul egoism și credința că aș fi separat de întreg. Practica mea de WuJi Gong se aliniază și se acordează cu acest aspect.

Interesant este faptul că Metalul este aspectul individualizator al forței vieții care permite Spiritului Originar (Yuan Shen, Yuan Qi și Yuan Jing) să devină multe Suflete umane individualizate în corpuri aparent separate. Respirăm cât suntem în dimensiunea fizică și renunțăm la respirație când revenim în ținuturile fără formă ale spiritului.

Virtuțile elementului metal sunt simțul a ceea ce este drept, curajul și integritatea – da, suntem făcuți să devenim puternici si sa zăbovim în integritatea noastră, dar nu în detrimentul altora. Aș dori să sugerez că nici unul dintre noi nu este cu adevărat imun la aceasta (scuzați jocul de cuvinte).

În gîndirea taoistă, metalul guvernează ceea ce se numește sufletul Po, în mod tradițional considerat ca fiind cel mai egoist dintre “zeii” corpului care guvernează personalitatea noastră funcțională prin cele cinci simțuri.

Prin practicile de cultivare taoiste noi transformăm sufletul Po al plamâmilor în aurul sinelui nostru autentic pe parcursul existenței în dimensiunea fizică. Poate că aceia dintre voi aflați de ceva vreme pe drumul creșterii ați observat efectul copleșitor al conștientizării pline de smerenie că simțul identitatății proprii NU este nicidecum centrul universului. În metal recunoaștem adevărul a ceea ce transcende nivelul personal.

Îmi place să-l citez pe prietenul meu Richard Rudd – din a patra cheie a genelor:
Iertarea este conștientizarea că nimic nu este personal.”

Vă puteți imagina lumeaîn care am trăi cu toții dacă fiecare dintre noi ar accepta în mod profund acest lucru și acest lucru ar deveni credința noastră centrală despre viață? Vă provoc să îmbrățișați această credință!

Iată un text despre elementul Metal pe care l-am scris pentru studenții de la cursul de OFT. Cred că este bine să-l citez aici în contextul acestor schimbări planetare.

“Pe linia evoluției menirea fazei Metal din interiorul fiecărui Suflet uman este ieșirea gradată din identificarea cu punctul de referință personală și intrarea în trăirea vieții – cu onorarea simultană și completă a tot ce simțim că ține de nivelul sacrului.

Metalul ne arată natura simțirii abstracte a Sufletelor noastre, pe care noi tindem să o personalizăm, personalizând ceea ce simțim intens și construind o identitate în jurul acestei simțiri.
Cel mai bun mod de a înțelege aceasta este să ne adâncim în procesul de vindecare cu OFT sau cu orice altă modalitate de evoluție vindecătoare.

Oricine a trecut prin toate aceste va recunoaște ce multă suferință este asociată cu viziunea personală asupra vieții și, totuși, e necesar să mergem adânc în acea suferință și, în același timp, să ne abandonam conștient, cu curaj, curajul fiind o calitate a metalului. Să recunoaștem că există o zonă profundă din noi care nu a fost niciodată traumatizată. Este acel adevăr al impersonalului la care fac referință în acest articol.
Este paradoxul suprem pe care e nevoie să-l simțim mai intens ca niciodată și tocmai acest act îi va permite fiecărui suflet să se descătușeze și să recunoască adevărul despre ceea ce suntem de fapt, care nu este niciodată personal. Metalul reprezintă o presiune interioară continuă în sens evolutiv care să confere sacralitate simțămintelor noastre și în același timp să recunoască că nu suntem ceea ce simțim, un adevărat paradox ce poate doar să fie trăit, experimentat.

Orice eliberare de și transformare a unui punct de vedere personal care a cauzat durere crează un simțământ în adâncul fiecărui suflet că, da, viața e luată mai puțin personal. Acesta e elementul metal, “aurul” fiind rafinat prin trăirea umană.

Rezultatul este un sentiment resimțit ca incluzând mai multă neutralitate și compasiune pentru durerea altora și pentru durerea colectivă a umanității. Cred cu putere că asistăm la un proces de eliminare a durerii egoiste și la nevoia de a ne abandona și nu de a ne prabuși în fața pandemiei planetare actuale.

Sunt multe alte aspecte pe care le-am putea puncta în acest articol cum ar fi, de pildă, valoarea percepută (Metal) la nivel colectiv a bursei [de valori], dar acesta este un subiect pentru alt articol…

Cu iubire, Andrew Kenneth Fretwell

Traducere Profesor Senior Rodica Albu