Puterea Respiraţiei Originare ascunsă în Formă

WUJI GONG FOR A SYNCHRONISTIC LIFE

Not a BuddyPress user profile page.

Dincolo de beneficiile clare ale Wu Ji Gong pentru sănătate, dincolo de puterea de a alinia cosmologia Tao şi de a hrăni destinul nostru cel mai înalt, este bucuria pură de a ne deschide inimile spre ceea ce Occidentul numeşte „iubirea divină”. Străvechii Taoişti foloseau un limbaj propriu şi spuneau pur şi simplu că Respiraţia Originară (Yuan Qi) a Marelui Tao intră în corpul nostru. Respiraţia Originară este Qi-ul care transmite vibraţia Iubirii Pure a inimii vibrante a Cosmosului, înainte de a se auto-polariza Qi-ul în yin-yang, spre a deveni matricea Creaţiei.

Respiraţia Originară este fundamentul energetic şi sufletul Creaţiei. Literalmente, ea respiră viaţa în acest Cosmos. Gândiţi-vă la energia Yuan Qi din corpul nostru ca fiind energia pură a celulei stem cosmice. Yuan Qi sau Respiraţia Originară este identică cu graţia divină sau iubirea divină din limbajul occidental, pentru că ea curge în fiecare aspect al creaţiei şi se găseşte la temelia tuturor formelor materiale. Creştinii o pot numi Sfântul Duh sau Sfântul Spirit; fiecare cultură are un nume pentru această energie divină şi pătrunzătoare. Dar au ei şi o modalitate de a-i simţi esenţa?

Respiraţia Originară este energia invizibilă prezentă oriunde şi pretutindeni, tot timpul – ceea ce face aproape imposibil să o poţi cuprinde. Cum poate „cuprinde” un peşte apa, când el este atât de mic iar oceanul atât de nemărginit? Ca şi peştele, cei mai mulţi oameni nici măcar nu încearcă să înţeleagă esenţa Forţei Vieţii sau câmpului Qi – un ocean de energie cosmică, care pare a fi mult prea îndepărtat faţă de mintea noastra limitată.

De aceea noi oamenii avem nevoie de o punte pe care să o putem traversa, pas cu pas. Wu Ji Gong este o astfel de punte care ne conduce în inima cosmosului. Este un ritual al mişcării. Astfel, mergând-dansând pe acest „pod mişcător”, mai întâi echilibrăm Qi-ul Yin şi Yang, armonizăm cele 5 elemente / direcţii, apoi, treptat, învăţăm să concentrăm şi să respirăm Yuan Qi în miezul fiinţei noastre. Descoperim că putem infuza puterea ei invizibilă în Energia Corpului nostru, în spaţiul sufletului interior din care noi (ca personalitate) creăm şi parcurgem viaţa de zi cu zi.

Sunt modern şi deschis în explorările mele spirituale. În ultimii 40 de ani am studiat kundalini şi kriya yoga, arte marţiale ca tai chi şi bagua zang (o formă internă de arte marţiale în spirală), multe feluri de meditaţie (Dzogch;en, tantra Hindu & Budddhist, zen, sufi, Creştinismul ezoteric). Cunoşteam toate astea, plus 17 ani de experienţă în qigong medical, când am învăţat Wu Ji Gong de la Zhu Hui, în 1997.

Toate aceste învăţături au fost minunate pentru mine. Simţeam că inima mea era deja larg deschisă, aveam o puternică energie Qi vindecătoare, viaţa mea era bogată şi plină de satisfacţii. Dar Tai Chi-ul Primordial a fost un salt cuantic în simplitate şi lipsă de efort, pe Calea de a-mi deschide inima spre dimensiunile şi mai profunde ale Sinelui meu mai înalt. Un întreg nou ciclu de autoîmpliniri a început în viaţa mea. Am simţit că practicarea Tai Chi-ului Primordial m-a propulsat întro octavă mai înaltă a conştiinţei şi chiar într-un destin mai înalt decât puteam până atunci să-mi imaginez.

Nu m-a mirat să aflu de la Zhu Hui că Wu Ji Gong este folosit în China mai ales pentru vindecarea bolilor de inimă şi a hipertensiunii. Eu cred că principala cauză a bolilor de inimă este lipsa Iubirii de Sine, şi nu colesterolul mărit. În primul rând, rezistenţa noastră faţă de a ne iubi pe noi inşine, determină vasele de sânge să reflecte această lipsă de iubire prin înfundarea arterelor, ceea ce cauzează infarctul. O altă cauză majoră a bolilor de inimă este consumul prea mare de zahăr rafinat, care declanşează procese inflamatorii la nivel celular (foc yang fals, sau căldură umedă în medicina Chineză).

Poate Wu Ji Gong să vindece focul fals? Încă odată, oamenii mănâncă dulciuri în exces pentru că sunt înfometaţi să simtă dulceaţa din interiorul lor. Dulciurile din exterior sunt un substitut temporar pentru dulceaţa Iubirii de Sine interioară, pe care încă nu şi-au îngăduit să o guste. Această problemă de sănătate este epidemică în viaţa modernă, de multe ori apărând ca diabet. Adesea recomand Wu Ji Gong clienţilor mei care suferă de lipsă de Iubire de Sine. Este o super-hrană pentru corpul şi sufletul nostru, un substitut grozav pentru dependenţa de mâncare, abuzul de medicamente, sau pentru relaţiile proaste îndelungate. Toate acestea ne hrănesc într-un mod negativ, ne lasă înfometaţi de „Qi-ul Iubirii”. Wu Ji Gong ne oferă o energie Qi foarte hrănitoare. Cei care „iau medicamentul” practicând zilnic, obţin rezultate miraculoase – DACĂ işi implică inima în această practică.