Zhu Hui: “Omul cu adevărat Uman” – simplu şi radios

WU JI GONG FOR A SYNCHRONISTIC LIFE

Zhu Hui era un om deosebit de simplu. Vocea, ochii, zâmbetul, mişcările graţioase – totul răspândea un sentiment de adevăr pur. Dincolo de teoriile cosmice despre Wu Ji Gong, dincolo de descendenţa şi istoria sa fascinantă, este vorba de fapt despre un adevăr simplu şi necontrafăcut. Odată ce înveţi Wu Ji Gong, iţi dai seama că ai păşit pe un tărâm magic al adevărului. În mod paradoxal, în timp ce te propulsează adânc în ţinutul fără formă, îţi inundă forma-corp cu ceva proaspăt şi pur.

Succesiunea mişcărilor sacre acţionează ca o cheie. După ce adună în mod ritualic o masă critică de energie din câmpul Qi exterior, ele deschid porţile aparent închise, spre tărâmul misterios din interiorul nostru. În acel moment, o energie specială Qi se iveşte din interiorul nostru, pentru a crea „Omul cu adevărat Uman” (zhengren), exemplificat de zâmbitorul şi radiosul Zhu Hui. Zhu trăia în acest tărâm simplu și totuși profund. Ritualul ne susține pe toți să devenim mai centrați spiritual și fizic.

Ca să fie mai clar, experienţele uimitoare şi puternice pe care le au oamenii (aşa cum se poate vedea din mărturiile redate în această carte) nu se datorează Wu Ji Gong in sine. Ritualul crează doar un spaţiu neutru sau un portal în care natura noastră interioară primordială – wuji apare în mod spontan şi lipsit de efort (ziran). Adesea, începătorii au trăirile cele mai puternice. Wu Ji Gong este mai degrabă despre capacitatea de a te alinia şi de a-ţi da voie, decât despre capacitatea de a face.

Privit din punct de vedere energetic, este un proces complet diferit de artele marţiale Tai Chi şi de cele mai multe stiluri de qigong medical. Pare că işi face efectul în oricare dintre variantele foarte apropiate predate de diferiţi profesori. Profesorii pot releva o înţelegere destul de diferită a formei Primordiale, fără ca totuşi să o denatureze.